Friday, June 21, 2013

13 syaaban 1434 /21hb Jun 2013

Assalamualaikum

Agak lama aku tak menulis di sini kerana kesibukan masa dan kebelakangan ini aku selalu demam2 dan minggu lepas terus terbaring di atas katil.. mungkin kerana cuaca dan keadaan jerebu yang membuatkan aku batuk yang agak teruk, sakit tekak dan demam panas... Apapun Alhamdulillah sekarang sudah di kira hampir pulih.

Ini baru Allah turunkan jerebu belum lagi yang lain2 manusia dah tak tahan dengan kesan2 nya...ku terbayang apatah lah bencana lain... ternyata kita manusia memang nya kerdil.

Anggota badan kita pun tak terdaya di bawa jika kita jatuh sakit, aku masih ingat minggu lepas aku hendak ke klinik nak berjalan ke klinik kena di pimpin oleh suami ku, memang betul2 kita manusia kerdil Allah Allah siapa lah kita ya.

Jangan lah kita berbangga apa yang kita ada kerana semua nya pinjaman dari Allah, kita tidak mempunyai apa2 pun yang sebenar nya. Semua nya di pinjamkan Allah. tapi manusia masih lagi takbur dengan Allah, lawan perintah Allah.... Allah sapa lah kita ni yang terlalu angkuh di dunia ini.

Aku kira cukup lah sampai di sini coretan ku untuk kali ini. InsyaaAllah aku akan selalu ke sini jika kelapangan, akan ku catitkan sentuhan hati ku ini.


Ya Allah kayakan lah aku dengan ilmu
Ya Allah biasakan aku dengan sifat lemah lembut
Ya Allah muliakan aku dengan taqwa
Ya Allah cantikkan lah aku dengan kesihatan

Amin Amin Amin


No comments: